مراحل انجام روش تبلور مجدد نمک تصفیه شده اسبی

نمک تصفیه شده اسبی


نمک تصفیه شده اسبی تبلور مجدد روشی برای تولید و تصفیه نمک خوراکی است که بیشترین استفاده را در نمک معدنی و نیز نمک دریا دارد برای تولید نمک با روش تبلور مجدد از محلول نمک در آب استفاده می شود.

نمک خوراکی چیست.

نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد مراحلی دارد که در ادامه به آنها  می پردازیم در گام نخست لازم است بدانیم نمک چیست نمک خوراکی در واقع همان سدیم کلراید است که درگذشته آن را به صورت طبیعی استفاده می کردند ولی  امروزه تصفیه نمک به طرق مختلف مانند تبلور مجدد برای تصفیه کردن نمک خوراکی انجام می شود

با این روش تا تمام ناخالصی های نمک از بین برود وقتی مقرر شده نمک یددار باشد و ید مورد نیاز بدن را تامین کند این نمک را در قالب نمک یددار تولید می کنند برای انجام این روش از ترکیب محلول نمک در آب و با دمای بالا استفاده می کنند تا ضمن از بین رفتن ناخالصی ها کریستالهای شفاف و تمیز و یکدست بدست آید از این نمک تولید شده برای استفاده در چاشنی غذا و همچنین از خاصیت ضد میکروبی آن استفاده می شود این نمک در بسته بندی های مختلف چند کیلویی و بسته های دلخواه مشتری تولید و عرضه می شود.

نمک بسته بندی
نمک تصفیه شده اسبی

نمک تصفیه شده اسبی بدون ید

نمک خوراکی نوعی ماده معدنی است که از انواع سنگهای خوراکی است که معمولا انسان‌ها آن را می‌خورند. انواع متنوعی از نمک خوراکی وجود دارد: نمک تصفیه نشده، نمک تصفیه شده، نمک یک جامد کریستالی، سفید، صورتی رنگ پریده یا خاکستری روشن است که از آب دریا یا از رسوبات معادن بدست امده است. در طبیعت نه تنها کلرید سدیم، بلکه سایر عناصر معدنی نیز در نمک های طبیعی وجود دارد. نمک‌های خوراکی سنگ‌ها ممکن است به علت این ماده معدنی کمی در رنگ متمایل به خاکستری باشند.

نمک برای زنده ماندن همهٔ موجودات زنده از جمله انسان‌ها لازم و ضروری است. نمک در تنظیم مقدار آب (تعادل مایع) بدن نقش مهم دارد. نمک زدایی امکان دارد به علت کمبود مواد معدنی و همچنین کمبود خود کلرید سدیم ایجاد شود. نمک برای زندگی ضروری است، ولی مصرف بیش از حد می تواند خطر مشکلات زیادی از جمله فشار خون بالا در افرادی که از نظر مستعد فشار خون هستند را افزایش دهد. در تهیه مواد غذایی، از نمک به عنوان نگهدارنده و چاشنی استفاده می‌شود.

نمک تصفیه شده نمکی است که از راه حل کردن نمک طبیعی استخراج شده و تبخیر آن در دمای بسیار بالا درست می شود.

مراحل تولید نمک با روش تبلور مجدد

1- مرحله اول: حل کردن نمک در آب

در گام نخست در این مرحله سنگ نمک را خرد و به دانه های خیلی ریز تبدیل می کنند تا اندازه ای که به شکل آسیاب شده به نظر آید سپس نمک آسیاب شده را در آب حل می کنند برای انجام این مرحله از آب گرم استفاده می شود که با آن ناخالصی های نمک ته نشین خواهد شد سپس در مرحله بعد برای جدا کردن دانه های ریز از فیلتر شنی استفاده می کنند و یک محصول خوب آب نمک به دست می آید که آماده شده برای مرحله بعدی است.

خرید نمک سمنان عمده از کارخانه
نمک تصفیه شده اسبی

2- مرحله دوم: تشکیل کریستال های نمک

در این مرحله آب نمک را می جوشانند تا فرایند تبخیر زود تر انجام شود و هنگامی که آب بخار شد کریستال های از نمک در اندازه های مختلف به دست می آید سپس در این مرحله کریستال های بزرگ بدست آمده نمک را به اندازه های کوچکتر تبدیل می کنند و در این مرحله به نمک ید می افزایند همچنین در این مرحله برای جلوگیری از کلوخه شدن نمک به آن موادی همچون اسپری یدات پتاسیم و آنتی کیک(فروسیانید پتاسیم)افزوده می شود

3- مرحله سوم:خشک کردن و جذب رطوبت

در مرحله آخر فرایند رطوبت گیری نمک با انتقال آن به خشک کن که توسط هوای گرم صورت می پذیرد و نمک بدست آمده در سیلو ذخیره می شود بعد از آن در این مرحله کار بسته بندی انجام می شود.

خواص و کاربردهای نمک تصفیه شده اسبی

مصارف خوراکی روزمره

یکی از کاربردهای نمک تصفیه شده تبلور مجدد استفاده از آن به صورت یک چاشنی در سفره غذای افراد در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد از نمک تبلور مجدد در انواع غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود و نوع یددار آن را برای تامین ید بدن مصرف می کنند

نمک
نمک تصفیه شده اسبی

مصارف غذایی در صنایع

یک کاربرد دیگر نمک تصفیه شده اسبی در صنایع غذایی برای تهیه انواع بیسکویت،کنسرو، صنایع لبنی و صنایع پروتئینی همچون سوسیس و کالباس استفاده می شود البته در صنایع از نوع بدون ید استفاده می شود.

مصارف دارویی

یکی دیگر از کاربردهای نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد در صنایع دارو سازی است از این نوع نمک در تولید انواع داروها استفاده می شود ولی استفاده خیلی زیاد از آن در تهیه انواع سرم است

تامین ید مورد نیازبدن

کاربرد دیگراین نمک و اصلی ترین آن در تهیه ید مورد نیاز بدن است یدی که در نمک موجود است یعنی اینکه که نمک خلوص بالاتری دارد و نیزخود نمک به حفظ مانده گاری ید کمک خواهد کرد مقدار ید که در نمک خوراکی است در ایران به ازای هر گرم برابر با ppM40) 40) میکروگرم است.

نحوه خرید نمک تصفیه شده اسبی

شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *