تولید و پخش نمک کم سدیم رژیمی


نمک رژیمی چیست ؟نمک رژیمی کم سدیم مناسب جهت مبتلایان به فشار خون بالا و دیابتی ها ، فراورده ای است که سرشار از پتاسیم طبیعی بوده و در فرمولاسیون ان سطح عناصر سدیم تا حدود ۷۰ درصد کاهش یافته و حاوی مواد معدنی موثر دیگر نیز می باشد.

نمک رژیمی ‌یا نمک بدون سدیم (کلرور پتاسیم)، محصولی است که نه تنها فشارخونی‌ها، بلکه افراد سالم نیز این روزها آن را به هم توصیه می‌کنند؛ در حالی که این توصیه‌ها چندان هم بی‌ضرر نیست.
مصرف این نمک معمولا به افرادی که نارسایی قلبی و فشارخون بالا دارند، توصیه می‌شود اما مصرف آن در سایرین نه تنها بی‌وجه است؛ بلکه گاهی عواقبی نیز در پی دارد، زیرا به طور معمول بدن ما تا حدی به سدیم و پتاسیم نیازمند است.
پتاسیم از طریق میوه‌ها و سبزیجات جذب بدن می‌شود اما سدیم را باید از طریق نمک دریافت کنیم. در صورتی که افراد سالم بدون هیچ مشکل خاصی بخواهند نمک پتاسیم (بدون سدیم) را جایگزین نمک معمولی کنند، در دریافت این ماده معدنی (سدیم) مشکل پیدا خواهند کرد و کمبود آن در بدن می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد.
همان‌طور که می‌دانید، نمک‌ عامل افزایش فشار خون است و افزایش فشارخون نیز می‌تواند بر قلب تاثیر منفی بگذارد. به عبارت ساده‌تر، سدیم در مقادیر بالا سبب افزایش یافتن فشارخون می‌شود. وقتی فشارخون بالا می‌رود، عضله قلب نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و فعالیت‌اش بیشتر می‌شود.
در مبتلایان به نارسایی قلبی و فشارخون معمولا توصیه می‌شود میزان مصرف سدیم (نمک) محدود شود تا فشارخون بالاتر نرود و در نتیجه قلب آسیب جدی نبیند. اما در مورد افراد مبتلا به نارسایی کلیه مصرف این نوع نمک‌ بی‌فایده است. در واقع، باید گفت از آنجا که سدیم و پتاسیم هر ۲ از طریق کلیه دفع می‌شوند، مصرف این نوع نمک تاثیری ندارد و به طور کلی، هم سدیم و هم پتاسیم باید محدود شوند. حتی این گروه از بیماران بهتر است که مصرف میوه‌ها و سبزیجات پتاسیم‌دار را نیز محدود کنند.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *